WordPress beyaz sayfa sorunu kullanıcıların sıkça karşılaştıkları ve çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan bir problemdir. Aşağıdaki maddeleri kontrol ettikten sonra hala sorununuz çözülmediyse bizimle iletişime geçebilirsiniz.
1) Eklentilerinizi kontrol edin
Bu hata genelde en son bir eklenti yüklendikten sonra olmakta. Sitenizde olan herhangi bir eklenti ile çakıştığı taktirde veya aynı işi yapan iki farklı eklenti yüklediği zaman bu durum ile karşılaşılabilir. Plugins klasörünün adını “plugins-old” olarak değiştirin ve wordpress yönetim paneline tekrar giriş yapmayı deneyin.
2) Temanızı kontrol edin
Kullanmış olduğunuz tema ile ilgili bir hata olabilir. Bu hatanın temadan olup olmadığını kontrol etmek için tema klasörünüzün adını değiştirin ve wordpress yönetim paneline tekrar giriş yapmayı deneyin. Eğer tema ismini değiştirdikten sonra sitenize erişebiliyorsanız bu temanız ile ilgili bir sorundur.
3) Sunucunuzdaki diğer siteleri kontrol edin
Sitenizin bulunduğu sunucudaki diğer wordpress sitelerini kontrol edin. Eğer diğerleri de aynı şekilde beyaz sayfa hatası veriyorsa sunucu sağlayıcınızla iletişime geçin ve durumu onlara bildirin. Gerisini onlar halledecektir.
4) WordPress dosyalarını yenileyin
Ana dizinde yer alan “wp-config.php” ve “wp-content” klasörü haricinde yer alan bütün dosyaları güncel wordpress dosyaları ile değiştirin.
5) wp-conig.php karakter kodlaması
Bu dosya wordpress ana dizininde yer almaktadır. Bu dosyayı açıp karakter kodlamasını utf-8 olarak değiştirin. Eğer utf-8 ise ANSI olarak değiştirin. Her iki şekilde de deneyin.
6) pluggable.php düzenlemesi
“wp-includes/pluggable.php” yolunda yer alan dosyayı açın ve php tagı açıldıktan hemen sonra aşağıdaki kodu ekleyin
ob_start();
7) DEBUG modunu aktif edin
Debug modunu aktif ederek hataları listeleyebilir ve eğer kod bilginiz var ise sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz.
error_reporting(E_ALL); ini_set('display_errors', 1); define( 'WP_DEBUG', true);
8) Önbellek Eklentileri
Kullanmış olduğunuz önbellekleme eklentilerinden dolayı beyaz sayfa hatası alıyor olabilirsiniz. “wp-content/plugins” klasörü içerisinde eklenti klasörlerinin ismini değiştirerek tekrar wordpress yönetim paneline erişmeyi deneyin.
9) “sade_mod” kontrolü
Sunucu sağlayıcınız ile görüşüp sade_mod kapalı durumda ise bu özelliği aktif etmelerini talep edin.
İlk yorum yapan siz olun